برای تربیت کودک چه باید کرد؟
برای تربیت کودک چه باید کرد؟
برای تربیت کودک چه باید کرد؟ بهترین راههای تربیت کودک چیست؟ تربیت کودک چه اهمیتی دارد؟! پاسخ به این سوالات ساده به نظر میرسد، اما درواقع مسئله تربیت کودک مسئله بسیار پیچیدهای میباشد.
تربیت کودک مهمترین وظیفه هر پدر و مادری است که موجب رشد شخصیتی، فرهنگی، اجتماعی، تحصیلی و رشد تواناییهای کودک میگردد. تربیت کودک از همان سنین پایین آغاز میشود، چون کودکان به خوبی متوجه اطراف خود هستند.
شما به عنوان نزدیکترین فرد زندگی فرزندتان باید از نظر رفتار، گفتار، کردار، عملکرد و… الگویی کامل باشید زیرا کودک خواه و ناخواه از شما الگوبرداری میکند. در ادامه قصد داریم بیشتر به مقوله تربیت فرزند بپردازیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.
پیشنهاد مقاله مرتبط: کتاب های تربیت کودک
راههای تربیت کودک
شما والدین عزیز میتوانید از موارد زیر به عنوان بهترین راههای تربیت کودک استفاده نمایید.
- از کودک تعریف کنید.
- کنترل امور را داشته باشید.
- بین فرزندانتان تبعیض قائل نشوید.
- پر پرواز آنها را نچینید.
- سر غذا جنگ و دعوا نکنید.
- ساعاتی را به کودک اختصاص دهید.
- رضایتتان را از کودک نشان دهید.
- او را با ویژگیهای انسان خوب آشنا کنید.
- صداقت داشته باشید.
- فرصت آزمون و خطا به کودک بدهید.
- از کودک پیش بقیه تمجید کنید.
- نه گفتن را به او یاد بدهید.
- تربیت معادل تنبیه نیست.
- الگوی درستی باشید.
- انرژی خود را وقف کودک کنید.
- اوقاتی را به بازی با او بگذرانید.
- به کارهای نادرستتان اعتراف کنید.
- هر روز برنامه کتابخوانی داشته باشید.
- کودک را به وقت گذراندن با پدر تشویق کنید.
- در مقابل کودک به همسرتان محبت کنید.
- در برابر بیاحترامی سکوت نکنید.
تربیت فرزند از نظر روانشناسی
برای تربیت کودک چه باید کرد؟ دیدگاه علم روانشناسی در حوزه تربیت فرزند چیست؟ شیوههای روانشناسی درست تربیت فرزند سلامت روان کودکان را تامین میکنند.
مقاله مرتبط: کتاب بالای 3 سال
نظر متخصصان در سالهای گذشته تغییراتی داشته که موجب سردرگمی والدین شده، در ابتدا برخی متخصصان به رفتار خشک و جدی و برخی دیگر با رفتار منعطف و دوستانه معتقد بودند.
در حال حاضر علم روانشناسی روش اول را به علت نبود رابطه عاطفی و روش دوم را به علت نبود نظم و دیسیپلین رد میکند. امروزه روانشناسان به رابطه عاطفی قوی، نظم و استقلال معتقد هستند. شما در این مسیر میتوانید از روانشناسان حاذق و باتجربهای نظیر خانم شکوه یوسفی کمک بگیرید.
اصول تربیت فرزند
همانطور که پیشتر گفتیم تربیت فرزند موضوع مهم و پیچیدهای است که نیاز به دانش و آگاهی زمینهای دارد. برای اطلاع از اصول تربیت صحیح و ثابت نکات زیر را مطالعه نمایید.
- ثبات و استمرار: مقررات تربیتی تعیین شده در خانه را به راحتی تغییر ندهید.
- تشویق و پاداش: در اصول تربیتی درست بهترین جایزه برای کودکان، تشویق، تعریف و تمجید والدین است.
- ایجاد نظم و روال معین: نظم معینی را در خانه روال کنید. (مثل سر ساعت غذا خوردن و خوابیدن)
- خط قرمزها: کودک را با خط قرمزها، حد و حدودها و ممنوعات خانه، مدرسه، اجتماع و… آشنا کنید.
- انتظارات: انتظارات خود، دوستان، معلمان و افراد جامعه را برای کودک شرح دهید.
- مسئولیت پذیری: اجازه دهید کارهایش را خودش انجام دهد.
تربیت فرزند در اسلام
برای تربیت کودک چه باید کرد؟ تربیت فرزند از دیدگاه اسلام چیست؟ از نظر دین اسلام کودکان هدیههایی ظریف و ارزشمند هستند، که وظیفه نگهداری، تعلیم و تربیت آنها به عهده پدر و مادر است.
در اسلام لازمه تربیت فرزند رعایت موازین اسلامی و یاری گرفتن از احادیث و قرآن میباشد. اسلام در تربیت کودکان به محبت، مهربانی، پند، نصیحت، مدارا و احتیاط معتقد است. تنبیه و مجازات کودک در اسلام عامل تربیتی نیست بلکه فقط ابزاری برای ایجاد عادات مثبت است.
کتاب تربیت کودک
از دیگر منابع معتبری که پدر و مادرهای جوان و بیتجربه میتوانند از آن برای یادگیری اصول تربیت کودک کمکبگیرند کتابها هستند. در ادامه لیستی از بهترین کتابهای تربیت کودک تهیه شده است.
- کتاب تربیت بدون فریاد: کتاب تربیت بدون فریاد با ارائه روشهای تربیتی نوین به شما تربیت صحیح و بدون فریاد به کودکان و نوجوانان را میآموزد.
- کلیدهای پرورش هوش عاطفی در کودکان و نوجوانان: این کتاب رابطه عاطفی عمیق و گرمی را میان والد و فرزند شکل میدهد، تا پدران و مادران آینده بتوانند نسلی سالم پرورش بدهند.
- کتاب کلیدهای پرورش فرزند شاد – ۱۰۱ روش برای تربیت فرزند شاد: این کتاب به شما کمک میکند تا با زنده کردن نشاط و سرزندگی در کودکان اوقات شاد و مفرحی را در کنار آنها سپری کنید.
- راهنمای کامل والدین: این کتاب پرسش و پاسخها و راهحلهایی را در زمینه رشد کودکان به شما عزیزان شرح میدهد.
- راهنمای بهبود روابط خواهر و برادر: نويسنده در این کتاب راجع به فرزندانی با سنین مختلف صحبت کرده و به مشکلات، تغییرات و حسادتهای احتمالی میان آنها پرداخته است؛ از راهکارهای عملی این کتاب غافل نشوید.
- راهنمای تئوری انتخاب روابط صمیمانه: گلسر در این کتاب بر افزایش کیفیت روابط صمیمانه دو عضوی تمرکز داشته و به کنترل موثرتر زندگی کمک میکند.
- فرزند دوم پیامدها و راه حلها: نویسنده در این کتاب به برنامهریزی تشکیل خانواده، بارداری، زایمان دوم، تولد نوزاد دوم، آمادهسازی فرزند اول، ایجاد دوستی با فرزندان و مراحل رشد و تکامل کودکان پرداخته است.
- شادترین کودک محله: کتاب شادترین کودک محله به والدین پرمشغله کمک میکند تا بتوانند ساعاتی را با آرامش و شادی در کنار کودک خود سپری کنند.
- کلید رفتار با کودک چهار ساله: این کتاب سعی دارد والدین را با دنیای شاد و سرزنده کودکان چهار ساله بیشتر آشنا کند.
- کلید رفتار با کودک دو ساله: این کتاب شما را با تغییرات اخلاقی و چالشهای نگهداری از کودکان دو ساله رو به رو میکند.
- کلید رفتار با کودک سه ساله: این کتاب خلق و خو، گفتار، عاطفه، رشد حرکتی و توانایی درک کودکان سه ساله را به عنوان بخشی از اجتماع، عضوی از خانواده و فردی مستقل مورد بررسی قرار میدهد.
- مادر کافی: نویسنده در این کتاب به حل مشکلاتی مثل شب ادراری، غذا خوردن، پرخاشگری، حسادت و… در کودکان پرداخته است.
پیشنهاد مقاله مهم: تربیت کودک بی ادب
- کلیدهای رفتار با کودک یک ساله: این کتاب تغییرات کودک را در طول یک سال از جنبههای متفاوتی مورد بررسی قرار میدهد.
- اعتماد به نفس در کودک و نوجوان: در این کتاب نویسنده شما را ترغیب میکند تا با درک کردن، عشق ورزیدن و احترام گذاشتن به کودک احساس ارزشمند بودن بدهید و با این کار اعتماد به نفس او را تقویت کنید.
- کلیدهای رویارویی با مشکلات رفتاری کودکان: قطعا خواندن این کتاب به شما کمک میکند تا فرزندی مستقل و مسئول تربیت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید