علت جیغ زدن کودکان چیست؟

علت جیغ زدن
علت جیغ زدن کودکان چیست؟ برای جیغهای مکرر کودک نوپا چه کنیم؟ آیا جیغ زدن در کودکان طبیعی است؟ جیغ کشیدن بچهها چه نشانههایی دارد؟ چگونه جیغ و داد فرزندمان را آرام کنیم؟ اینها سوالاتی است که پس از شروع سنین نوپایی کودکتان با آنها مواجه میشوید، در این مقاله قصد داریم به پرسشهای شما عزیزان پاسخ دهیم.
جیغ و فریاد کودک نوپا دوران عذاب آور اما طبیعی است که تمام کودکان در سنی مشخص آن را پشت سر میگذارند. کودکان دایره لغات کمی برای ابراز احساسات بزرگ و شدید خود دارند، بنابراین به داد و فریاد متوسل میشوند.
برای اطلاع از علت جیغ زدن کودکان و آشنایی با استراتژیها و راهکارهای خارج کردن کودک از جیغ کشیدن تا پایان مطالب با ما همراه باشید.
پیشنهاد میشود این مقاله را هم بررسی نمایید: طرز صحبت با دیگران
علت جیغ زدن کودکان چیست؟
قطعا شما هم با جیغ و داد کودکان خردسال و نوپا آشنا هستید، و به خوبی میدانید که جیغ آنها تا چه اندازه میتواند جدی، خطرناک، عذاب آور و خسته کننده باشد.
کودکان عموما برای ارضای کنجکاوی، مشکلات جسمی، ناراحتی، استرس و اضطراب، احساس ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران، تخلیه انرژی، شادی، سرگرمی، ابراز نیاز، نشان دادن حسادت، خشم، خستگی و گشنگی شروع به کشیدن جیغهای بلند، یک دفعهای و دنباله دار میکنند.
جیغ زدن کودکان صدا، اشکال و اندازههای متفاوتی دارد، که رفتارهای سازماندهی نشده انها را نشان میدهد. جیغ زدن در برخی از کودکان بالای دو سال با سفت کردن پا، مشت کردن دست، کشیدن خود روی زمین، شروع به دویدن کردن، شکستن اشیا، حبس کردن نفس خود و استفراغ همراه است.
اینها رفتارهای تهاجمی نسبتا خطرناکی است که برای درمان به مشاوره با روانشناس و افزایش آگاهی و کسب مهارتهای پدر و مادر نیاز دارد.
علت جیغ زدن کودک ۱ ساله
علت جیغ زدن کودکان چیست؟ علت جیغ زدن کودک ۱ ساله چیست؟ آیا جیغ زدن در هر سنی دلایل خاصی دارد؟ اکثر پدر و مادرها از جیغ زدن و قشقرق به پا کردن کودک نوپای خود خسته میشوند، چون نمیدانند دلیل آن چیست و چگونه باید آن را برطرف کنند.
کودکان یک ساله گاه و بیگاه شروع به جیغ زدن میکنند که معمولا طبیعی، گذرا و قابل کنترل است.
البته گاهی اوقات کودکان یک ساله با بیقراری جیغهایی دنبالهدار، بلند و بدون کنترل میکشند که جای نگرانی دارد.بهتر است بدانید که شما میتوانید جیغ و داد کودکان را با رفتار درست خود کنترل کنید، براساس توصیه روانشناسان بهتر است به جیغهای طبیعی کودک یک ساله بیتفاوت باشید تا یاد بگیرد قرار نیست با جیغ زدن به خواستههایش برسد.
کودک یک ساله مهارت کلامی و ارتباطی کافی را ندارد، پس جیغ و داد و قشقرق برای او یک راه ارتباطی برای بیان خواستههایش به پدر و مادر است و به هیچ عنوان جای نگرانی نیست.
پس جیغ زدن کودک یک ساله شما میتواند دلایلی ساده همچون خواستن چیزی، عصبانیت، جلب توجه و ایجاد تعامل مثبت داشته باشد.
علت جیغ زدن کودک دوساله
همانطور که میدانید کودکان دو ساله از نظر جسمانی و روانی در مهمترین دوران تکامل خود هستند، و در این دوران رفتارهای کنجکاوانه بسیاری از خود نشان میدهند.
کودکان کنجکاوی خود نسبت به محیط اطراف و انسانهای جدید را با جیغ زدن نشان میدهند. برخی والدین از رفتارهای فرزند خود در سنین مختلف به خوبی آگاهی ندارند و باعث تشدید رفتارهای پرخاشگرانه آنها مثل جیغ زدن، گریه کردن و خودزنی کودک میشود.
بر اساس نظر روانشناسان و متخصصین بهداشت روان رفتارهایی مثل ناخن جویدن، جیغ زدن، شب ادراری، قشقرق به پا کردن و پرخاشگری در کودکان دو ساله امری طبیعی است.
برای به حداقل رساندن جیغ و فریاد کودکان یک ساله باید از روش معطوف کردن حواس آنها استفاده میکردید، ولی در کودکان دوساله این شیوه دیگر پاسخگو نیست چون رشد فکر و فهم آنها این اجازه را به شما نمیدهد.
پس باید رفتاری درست و متناسب با سن آنها داشته باشید، برای مقابله با جیغ زدن، بی قراری و خواستههای غیر منطقی کودک دو ساله باید از روش جانشین سازی استفاده کنید.
کودکان در این سن عموما از جیغ زدن برای جلب توجه در جمع استفاده میکنند، که شما باید با واکنشی مثل نوازش، توجه و مشغول نگه داشتن با آنها برخورد کنید.
علت جیغ زدن زیاد کودک
علت جیغ زدن کودکان چیست؟ چه زمانی جیغ زدن کودک غیر طبیعی است؟ علت زیاد جیغ زدن کودک چیست؟ همانطور که با خواندن مطالب ذکر شده آموختید جیغ زدن در کودکان آجری طبیعیست و به اقتضای سنی آنها مربوط میشود.
اما گاهی اوقات جیغ زدن کودکان شکل غیر طبیعی پیدا میکند به طوری که باعث ترس پدر و مادر میشود.
چنین جیغهایی میتواند به دلیل ترس، اختلال کم توجهی، مشکلات رفتاری، دردهای جسمانی ساده مثل دل درد، رشد ذهنی، اجتماعی، جسمی و عاطفی کودک اتفاق بیافتد.
گاهی نیز ممکن است نشانه بیماریهایی مثل بیش فعالی، اوتیسم،فلج مغزی و کم شنوایی کودک شما باشد.
بنابراین بهتر است در صورت مشاهده بیقراریها و جیغهای غیر طبیعی و دنباله دار کودک به دکتر مربوطه مراجعه نمایید.
علت جیغ زدن کودک در خواب چیست؟
برخی کودکان در خواب جیغ میزنند که باعث ترس و نگرانی والدین از وضعیت فرزندشان میشود، جیغ زدن کودک در خواب بیشتر به دلیل اختلال خواب و وحشت شبانه اتفاق میافتد که علت آن نیز عموما تکامل سیستم عصبی مرکزی کودک است.
در این نوع اختلال کودک معمولا در حالت نشسته با چشمانی باز شروع به جیغ زدن میکند و فردا هیچ چیزی از آن را به یاد ندارد چون این اختلال جزوی از چرخه خواب او بشمار میرود.
از مهمترین دلایل کابوسهای شبانه بچهها میتوان به دیدن فیلمهای ترسناک، انیمیشنهای خشن، بازیهای آنلاین و رزمی، شنیدن داستانهای ترسناک، بیتوجهی والدین به کودک و زندگی در محیطی نا آرام و اضطراب آور اشاره داشت.
شما نمیتوانید مانع کابوسهای شبانه شوید اما میتوانید با ایجاد فضایی آرام و امن برای خواب منظم به کاهش اختلالات شبانه او کمک کنید.
زمانی که کودک در خواب شروع به جیغ زدن کرد سریعا پیش او رفته و سعی کنید او را خواب بیدار کنید، هرگز بعد از خواب زدگی و کابوسهای شبانه کودک را برای خواب به اتاق خود نیاورید.
موقع جیغ زدن کودک چه اقداماتی باید انجام دهیم؟
علت جیغ زدن کودکان چیست؟ موقع جیغ زدن کودک چه اقداماتی برای آرام شدن او انجام دهیم؟ شما به عنوان والد کودک باید تشخیص دهید علت جیغ زدن او نشانهای مثبت مثل تخلیه انرژی، کودک شاد و بازی است یا نشانهای منفی مثل درد، عصبانیت، بیقراری و… میباشد.
اگر فریادهای او برای اتفاقی نامناسب است و قصد دارید آن را متوقف کنید میتوانید از راههای زیر کمک بگیرید.
● او را با چیزی سرگرم نگه دارید.
یکی از مهمترین راهکارهای آرام کردن کودک در زمان جیغ زدن سرگرم نگه داشتن او میباشد. برای سرگرم کردن کودک کافیست با او را مخاطب قرار دهید، صحبت کنید و از او نظر بگیرید.
اگر کودک شما کمتر از سه سال دارد بهتر است از وسایل و اسباب بازیهای سرگرم کننده و خوراکیهای خوشمزه و خوشرنگ کمک بگیرید.
● موقعیت محیط را تغییر دهید.
اغلب کودکان با تغییر محیط و رفتن به مکانی جدید مثل خانه اقوام، رستوران، بیمارستان و… با جیغ زدن و گریه کردن قشقرق به پا میکنند. در چنین شرایطی بهتر است شما از آن محیط خارج شوید، مثلا در زمان مهمانی به حیاط، تراس یا جلوی پنجره بروید.
● مراقب واکنشهای خود و همسرتان باشید.
هرگز برای آرام کردن کودک از صداهای بلند استفاده نکنید، با خشم، اخم و عصبانیت با او صحبت نکنید. او سنی ندارد و معنی درست حرفهای شما را نمیداند ولی فرکانسهای منفی زیادی را از شما دریافت میکند که روی تشدید حالات او موثر است.
● برنامههای خود را متناسب با فرزندتان تنظیم کنید.
برنامههای روزانه خود را متناسب با خواستههای فرزندتان تنظیم کنید، مثلا در ساعاتی که میدانید زمان خواب فرزندتان است برنامهای برای گردش و مهمانی در نظر نگیرید.
یا اگر حس میکنید که کودک از بودن در کنار فردی مشخص حس خوبی ندارد و بنا به هر دلیلی از او میترسد، ارتباط خود را با آن شخص تا زمانی که فرزندتان کنارت است محدود کنید.
پیشنهاد بررسی مقاله مرتبط: ارتباط کلامی و غیرکلامی چیست؟
نتیجه گیری
همانطور که متوجه شدید جیغ زدن کودکان دلایل متعددی دارد که میتوان با رفتاری درست تا حدی مانع آن شد. جیغ زدن کودک با توجه به بازه سنی او اتفاقی طبیعی است. اگر با مرور زمان جیغ زدن کودک کمتر نشد میتوانید از روانشناسی باتجربه و متخصص نظیر روانشناس شکوه یوسفی کمک بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید