تربیت کودک دختر
تربیت کودک دختر
تربیت کودک دختر نیز همانند کودک پسر کار مشکلی میباشد. اغلب والدین از دختران خود توقع دارند که حرف گوش کن، مطیع، آرام، با ادب و بدون جنجال باشند. ولی آیا این توقع به جایی است؟ دختران نیز میتوانند همچون پسران سرکش، شلوغ، پرجنب و جوش و پر هیاهو باشند.
پیشنهاد میکنم این مقاله را بررسی کنید: لجبازی کودکان
کودک دختر بیشتر به رابطه صمیمانه و دوستانه با والدین نیاز دارد، پس با گوش کردن به صحبتهایش و بها دادن به دغدغههایش این رابطه دوستی را بسازید. تحقیر، سرزنش و مقایسه را در رفتار و گفتار خود کنار بگذارید و سعی کنید با تشویق، تعریف و تمجید از ویژگیهای مثبت او دختری موفق تربیت کنید.
والدین جوان با سوالاتی مثل چطور میتوانیم دختری شاد، قوی و مستقل تربیت کنیم؟ آیا تربیت کودک دختر با پسر تفاوتی دارد؟ با کودک دختر چگونه باید رفتار کنیم؟ نقش پدر و مادر در تربیت دختر چیست؟ مواجه هستند.
در ادامه مقاله قصد داریم شما را به پاسخ پرسشهایتان برسانیم.
تفاوت روش تربیت کودک دختر و کودک پسر
دختران و پسران تفاوتهای جسمی، روحی و اخلاقی بسیاری دارند، پس طبیعیست که تربیت کودک دختر با پسر متفاوت باشد. شما نمیتوانید از یک شیوه تربیتی برای پرورش فرزند دختر و پسر خانواده استفاده کنید، چون قطعا یکی از فرزندانتان به دلیل شیوه تربیتی اشتباه آسیب میبینند.
پسران پر جنب و جوشتر و دختران احساساتیتر هستند، پسران علاقهای به صحبت کردن ندارند اما دختران علاقه و میل شدیدی به صحبت کردن راجع به وقایع روزانه دارند؛ تمامی نمونههای ذکر شده از تفاوت دختران و پسران نشان از بهروزرسانی نحوه تربیت شما دارد.
برای درک بهتر تفاوتهای بین دو جنس موارد زیر را بخوانید. مقاله مفید: تربیت کودک را از کی شروع کنیم؟
- تفاوت در نوع بازی
پسرها به بازیهای پرجنب و جوش مثل دزد و پلیس بازی و دخترها به بازیهای آرامتری مثل خاله بازی علاقه دارند.
- تفاوت در نوع احساسات
دختران سریعتر حس طرف مقابل را درک میکنند و میتوانند احساسات، افکار و دعدغههایشان را به زبان بیاورند. در مقابل پسران درک کمتری نسبت به احساسات خود و دیگران دارند.
- تفاوت در میزان اعتماد به نفس
کمبود اعتماد به نفس از اتفاقات منفی است که فرزندان در روند رشدی خود با آن درگیر میشوند. اختلال کمبود اعتماد به نفس در دختران در سن ۵ سالگی و در پسران در سنین بلوغ اتفاق میافتد.
- تفاوت در شروع به صحبت
عموما دختران سریعتر و راحتتر شروع به صحبت کردن میکنند.
- تفاوتها در یادگیری
پسرها مسائل مربوط به فعالیت جسمی و موضوعات فنی را سریعتر از دختران میآموزند.
چگونه دختری قوی و شاد تربیت کنیم؟
تربیت کودک دختر فراز و نشیبهای بسیاری دارد که میتواند برای والدین انرژی بخش و هیجان انگیز باشد. اصلیترین عامل تربیت دختر قوی، شاد و موفق ایجاد رابطه دوستانه و صمیمانه است، برای شکل گیری این رابطه کارهای دو نفرهای که از آن لذت میبرد را انجام دهید. نکات زیر راههای تربیت دختر شاد و قوی را به شما میآموزد.
- به او احساس خاص بودن القا کنید.
- به تقویت اعتماد به نفس اجتماعیاش کمک کنید.
- کارهای مثبتش را تشویق کنید.
- از اشتباهاتش چشم پوشی نمایید.
- جنس لطیف او را بفهمید.
- مادر الگوی درستی باشد.
- حق انتخاب بدهید.
- مسیر رسیدن به علایقش را هموار کنید.
- اجازه دهید به طور فیزیکی ریسک کردن را تجربه کند.
- کارهایی دونفره مثل آشپزی انجام دهید.
- به آنها اجازه دهیددعصبانیتشان را بروز دهند.
- دنبال کردن امیال و آرزوهایشان را مورد تشویق قرار دهید.
- او را با رویای عروس شدن و ازدواج بزرگ نکنید.
- ساعاتی در روز به گفت و گو با او بپردازید.
نقش مادر در تربیت دختر
مادرها به دلیل تعاملات بیشتر نقش مهمتری در پرورش تواناییهای کودکان دارند. در تربیت دختر این نقش پررنگ تر میشود، چون مادر وظیفه دارد به عنوان والد همجنس مهارتهایی را به او بیاموزد.
مادر خانواده باید برای مدیریت بهتر خانه برای هر عضو خانواده مسئولیتهایی را تعیین کند، در این بخش لازم است به دختر خانه وظایفی مثل کمک کردن در پختن کیک، جمع کردن اتاق، تا زدن لباس، انجام کارهای شخصی و… داده شود.
نکته مهمی که والد مادر باید در تربیت فرزند دختر به آن دقت کند آموزش مسائل مربوط به تربیت جنسی است. سعی کنید همیشه از ایدهها و پیشنهادات او در حوزههای مختلف استقبال کنید.
مقاله مرتبط: کتاب شادترین کودک محله
نقش پدر در تربیت دختر
رابطه پدر دختری، قطعا رابطه عاطفی حسادت برانگیزی است. مشاهده، توجه و افتخار به تواناییها، زیباییها و موفقیتهای یک دختر توسط پدر نکته بسیار مهمی است.
دختران در سنین بلوغ به دیده شدن و جلب توجه جنس مخالف اشتیاق پیدا میکنند و این اشتیاق را برخی با آرایشهای زننده و لباسهای نامناسب نشان میدهند. این وظیفه پدر است که به عنوان والد غیر همجنس دختر را از نیاز به دیده شدن و مرکز توجه بودن غنی کند.
لازم است حمایت، امنیت و مهر و محبت خود را با در آغوش گرفتن و نوازش کردن او نشان دهید. وضع قانون و ایجاد حریم شخصی وظیفه مرد خانواده است. پدر باید مقابل کودک دختر با پوششی مناسب ظاهر شود.
نکات مهم تربیت دختر
در این بخش قصد داریم شما را با نکات نهایی که باعث روند بهتر تربیت کودک دختر میگردد آشنا کنیم.
- به خود خود ابراز احساسات را آموزش دهید.
- از او بخواهید راجب ناراحتیها، نگرانیها و احساساتش با شما صحبت کند.
- با نظر گرفتن از دختران در مسائل مختلفی مثل چیدمان خانه، خرید، پختن غذا، پوشیدن لباس و… به او حس ارزشمند بودن بدهید.
- احساسات مختلف مثل خشم، عصبانیت، عشق، دوست داشتن، شادی و… را با ذکر مزایا، معایب و تفاوتهایش شرح دهید.
- دغدغهها، الخوریها و نگرانیهایش را هرچند کوچک و پیش پا افتاده، مهم و ارزشمند بدانید و به او اجازه دهید احساساتش را حتی با خشم و گریه بروزر دهد.
- راجب مشکلات و احساساتتان با او صحبت کنید، او به خوبی درک میکند، و در صورت پیش آمدن مشکل اول از همه سراغ خود شما میآید.
- به خواسته و نیازهایش بیاهمیت نباشید. اگر نیاز مادیاش را نمیتوانید سریعا تهیه کنید، کافیست به او بگویید تا مدتی را برای رسیدن به خواستهاش صبر کند.
- هرگز از او توقع نداشته باشید که مانند دختران نسلهای گذشته کارهای خانه مثل آشپزی و تمیزکاری را انجام دهد.
دیدگاهتان را بنویسید