افزایش مهارت های ارتباطی

افزایش مهارت های ارتباطی
افزایش مهارت های ارتباطی در زندگی اجتماعی امروزی مسئله بسیار مهم و حائز اهمیتی است، چرا که این مهارت موجب میشود تا زندگی بهتری داشته باشید و بتوانید موفقیت بیشتری در کارهای روزمره کسب کنید. مهارت ارتباطی یعنی رساندن منظور واقعی خود به شخص مقابل، شما برای افزایش افزایش مهارت های ارتباطی خود میتوانید از راههای زیر استفاده نمایید.
- مختصر و مفید سخن بگویید.
- به صحبتهای طرف مقابل خوب گوش دهید.
- همدلیتان را تقویت کنید.
- پیامتان را با دیدگاه مخاطبی که دارید متناسب کنید.
- برای جذابیت گفت و گو سوال بپرسید و حرفهای او را تایید و تکرار کنید.
- در زمان گفت و گو با شخص مقابل ابزار حواس پرت کن مثل موبایل را کنار بگذارید.
- آواها و کلمات غیرضروری را از صحبتهای خود حذف کنید.
- در ذهنتان نمایشنامهای از صحبت کردن با دیگران بسازید.
- قصه بگویید.
- مراقب زبان بدنتان باشید.
پیشنهاد ما: طرز صحبت كردن با دیگران
انواع مهارت های ارتباطی
مهارتهای ارتباطی به طور کلی به دو دسته مهارتهای کلامی و مهارتهای غیر کلامی تقسیم میشوند. اگر بخواهیم به شکل جزئیتری به انواع مهارتهای ارتباطی نگاه کنیم، میتوانیم آن را به مهارتهای انتقال پیام، مهارتهای دریافت پیام، مهارتهای ارتباط بین فردی، مهارتهای ارتباط کاری و مهارتهای ارتباط نوشتاری تقسیم کنیم. مهارتهای ذکر شده ممکن است بیاهميت و ابتدایی به نظر آید، اما بیشتر سوتفاهمها، نارضایتیها و رنجشها ریشه در ندانستن همین مهارتهای ساده و جزئی دارد.
انواع مهارت های کلامی
مهارتهای ارتباط کلامی از مهمترین مهارتهای ارتباطی هستند که از آن برای ایجاد یک ارتباط مؤثر با دیگران استفاده میکنیم، پس لازم است در کنار افزایش مهارت های ارتباطی دیگر به آموزش، تمرین و پرورش مهارتهای کلامی نیز بپردازیم. در ارتباط کلامی ما از پنج قالب امری، مودبانه، درخواستی، پرسشی و غیر مستقیم استفاده میکنیم. در انواع مهارتهای کلامی میتوانیم به ارتباطات درون فردی، ارتباطات بین فردی، ارتباطات عمومی و ارتباطات گروهی کوچک اشاره داشته باشیم. همچنین برای برقراری یک ارتباط مؤثر لازم است پنج مرحله تماس چشمی، سوال کردن، خود افشایی، توجه به طرف مقابل و تعریف و تمجید را به ترتیب نوشته شده رعایت کنیم.
فواید ارتباط کلامی
برخورداری از مهارت ارتباط کلامی فواید زیادی دارد، مثلا در زمان صحبت با تلفن یا در زمان ارسال پیام فقط مهارتهای ارتباط کلامی به کمک شما میآید. هر وقت بتوانید این مهارت را در خود تقویت کرده و پرورش دهید، میتوانید اثرات مثبت آن را در خانه، محل کار، جمع دوستان و… مشاهده نمایید. فواید ارتباط کلامی شامل موارد زیر میباشد.
- ایجاد روابط بهتر
- جلوگیری از ایجاد مشکل
- برخورداری از مهارت حل مشکل
- جهت گیری و شفاف سازی مناسب در سخنان
- ایجاد اعتماد به نفس
- افزایش تعامل بین فردی
- بهبود روحیه
- افزایش بهرهوری
- ایجاد اعتماد بین افراد
- روابط مثبت و کارآمد
گاهی خشم سبب عدم گفت و گو موثر بین طرفین میشود؛ پیشنهاد ویژه ما: کنترل خشم
ارتباط کلامی و غیرکلامی چیست؟
ارتباط کلامی: ارتباط کلامی در واقع همان فرایند ارسال و دریافت پیام به کمک واژهها میباشد، که در روزمره به شکلهای مختلفی آن را تجربه میکنیم. واژگانه نوشته شده، گفته شده و زبان اشاره از مهمترین مثالهای این نوع ارتباط هستند.
ارتباط غیر کلامی: ارتباط غیر کلامی نیز همان فرایند ارسال و دریافت پیامهای روزمره بدون استفاده از لغات و واژهها میباشد. ایما و شارهها، تماسهای چشمی، لمس کردن، حرکات بدن، فاصلهها، زبان بدن و حالت چهره از مهمترین مثالهای ارتباط غیرکلامی به شمار میروند.
بررسی علل << زود عصبانی شدن مردان >>
دیدگاهتان را بنویسید