ارتباط کلامی و غیرکلامی چیست؟ 100% موثر سخن بگویید!
1401/07/26
ارسال شده توسط admin
2.31k بازدید
ارتباط کلامی و غیرکلامی چیست؟
ارتباط کلامی و غیرکلامی چیست؟ ارتباط بین دو یا چند نفر اتفاق میافتد، و افراد اطلاعاتی را با یکدیگر رد و بدل میکنند، ارتباط از دو بخش اصلی کلامی و غیر کلامی تشکیل شده است. ارتباط کلامی در واقع همان گفت و گوی زبانی و کتبی ما با دوستانمان میباشد، پس این نوع ارتباط با تبادل کلمات و حس شنیداری و دیداری افراد شکل میگیرد.این مهمترین تفاوت ارتباط کلامی و غیر کلامی است. ارتباط غیر کلامی نیز به حرکاتی مثل نوع نگاه، حرکت دستان، حرکت سر و به طور کلی به هر حرکت عضلانی که برای بیان لحظهای افکار و احساساتمان بهکار می گیریم گفته میشود.ارتباط کلامی چیست؟
ارتباط کلامی میتواند به شکل گفتوگو رو در رو بین افراد و یا از طریق گفتوگو با دستگاههای ارتباطی به شکل آنلاین و از راه دور صورت بگیرد. این نوع ارتباط با قوانین زبانی شکل میگیرد، پس وجود گوینده و گوش دهنده در این گفتوگو ضروری است.در این ارتباط باید اصولی برای شنونده و گوینده رعایت شود تا روند ارتباط در مسیر درست حرکت کند، این اصول به شرح زیر است.موضوعات مرتبط و مورد نیاز: طرز صحبت كردن با دیگران- استانداردهای گوینده: تلفظ درست کلمات، رعایت ادب، افزودن مهر و محبت در سخن، فکر کردن قبل از سخن گفتن، لحن و صدای کنترل شده و نگاه کردن به شخص مقابل
- استانداردهای شنونده: به صحبتهای گوینده خوب گوش دهید، مستقیم به چشمانش نگاه کنید، از قطع کردن صحبت او خودداری نمایید و بعد از اتمام صحبتش مرتبط با سخنان او صحبت کنید.
ارتباط غیر کلامی چیست؟
بخش اعظمی از ارتباطات روزانه ما را ارتباط کلامی تشکیل میدهد. ما به طور میانگین در روز با هزاران نشانه مثل حالت چهره، نوع نگاه چشم، حالت بدن، حجم صدا، لحن، دست دادن، حرکات بدن و حتی مدل مو و نوع پوشش خود با دیگران ارتباط غیر کلامی برقرار میکنیم.ارتباط غیر کلامی به طور ارادی و غیر ارادی رخ می دهد، مثلا زمانی که شما از محتوای صحبت طرف مقابل تعجب میکنید و این را با درشت شدن چشمان و باز شدن دهان نشان میدهید کاملا غیر ارادی است. از طرفی شما میتوانید حرکات دستان، نوع نگاه و حرکت سرتان را به شکل از پیش برنامه ریزی شده و ارادی نشان دهید. امیدوارم تاکنون به پاسخ سوال “ارتباط کلامی و غیرکلامی چیست؟” رسیده باشید؛ در غیر اینصورت با ما همراه باشید تا با ذکر مثال هایی موضوع را بیشتر باز کنم.مقاله مرتبط: افزایش مهارت های ارتباطیچند نمونه ارتباط غیر کلامی
از نمونههای ارتباط غیر کلامی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:- تماس چشمی: نشان دهنده میزان علاقه و تعامل شما نسبت به مخاطب دارد.
- تغییرات فیزیولوژیکی: ریزش اشک، سرخ شدن و گریه کردن از جمله نمونههای تغییرات فیزیولوژیک بدن هستند که عموما در زمان ناراحتی و اضطراب بروز میکنند.
- لمس کردن: دست دادن، بغل کردن و بوسیدن یکدیگر نمونههایی از ارتباط از طریق لمس کردن میباشند. توجه داشته باشید که فرد نسبت به لمس کردن شما حس و واکنش بدی نداشته باشد.
- حالات چهره: چهره شما احساساتی مثل حیرت، ترس، تعجب و خوشحالی را نشان میدهد.
- وضعیت بدن: نوع نشستن و ایستادن شما به نحوی روی ارتباط غیر کلامی تاثیر دارد.
- حرکات بدن: تکان دادن دست، پا و حرکت مداوم چشمها نمونههایی از حرکتهایی هستند که روی ارتباط شما تاثیر گذارند.
- آواز: شامل لحن صدا و نحوه صحبت کردن شما است.
- مجاورت: نزدیکی و دوری شما نسبت به مخاطبتان است.
تفاوت زبان بدن و ارتباط غیر کلامی چیست؟
تفاوت زبان بدن و ارتباط غیر کلامی چیست؟ قطعا این پرسش برای برخی از ما ایجاد شده است، این تفاوت از بحثهای مورد توجه و قابله مذاکره است. اکثر مردم در گفت و گوهای متعارف زبان بدن و ارتباط غیر کلامی را با یک معنا تعریف میکنند.در حالی که زبان بدن فقط زیر مجموعهای از ارتباط غیر کلامی میباشد. ارتباط غیر کلامی از سه رکن زبان بدن، محیط و زمان تشکیل شده است، که زبان بدن همان اشارات، ژستها و علائم چهره و بدن است.تخفیف ویژه
تقویت عزت نفس کودک
کودک با اعتماد به نفس از پس هر کاری بر می آید.
استعداد های کودک را شکوفا کنید.
صد در صد کاربردی
دوره از پوشک گرفتن کودک
از پوشک گرفتن کودک، از مهمترین مراحل رشدی کودک است؛ روان و فیزیک کودک باید آماده باشد.
دوره جامع
دیدگاهتان را بنویسید