کنترل خشم در کودکان
کنترل خشم در کودکان
کنترل خشم در کودکان موضوع بسیار مهمی میباشد، اگر کودک شما در زمان عصبانیت وسایل اطرافش را پرت میکند، داد و بیداد راه میاندازد، خودش را روی زمین پهن میکند و دستش را میکشد یعنی هنوز آموزشهای لازم برای کنترل خشم ندیده است.
در زمان فوران خشم کودک شما به عنوان پدر و مادر باید به جای ترس و وحشت به فکر اصلاح این رفتار ناپسند باشید. اگر کودک روی عصبانیت خود مدیریت نداشته باشد، ممکن است به دوستان، هم بازیها، خانواده و حتی خودش صدمههای جبران ناپذیری بزند.
پس با همراهی ما و آشنایی با راههای کنترل خشم در کودکان از پیشامد این وقایع ناخوشایند جلوگیری کنید.
برای کنترل خشم کودکان چه باید کرد؟
عموما کودکان در سنین پایین علاوه بر عصبانیت احساسات دیگری مثل خجالت، ترس و غم را نیز به شکل خشم بروز میدهند، پس شما در مرحله اول باید به کودکان مفهوم احساسات را با نامهای اصلیشان بیاموزید.
در مرحله دوم با کشف علت خشم کودکان، الگوی خوبی بودن و نشان دادن عواقب بروز خشم بدون کنترل با تنبیه ملایم به آنها کمک کنید. همچنین شما میتوانید برای کنترل خشم کودک خود از برنامه آرام سازی، دفترچه قانون و دماسنج خشم استفاده کنید.
- دفترچه قانون: در دفترچه قانون مواردی مثل پرت کردن وسایل، توهین و برخورد فیزیکی با یکدیگر را در دسته ممنوعیات خانه بنویسید و به کودکان دهید.
- دماسنج خشم: روی یک نوار کاغذی اعداد را از ۰ تا ۱۰ یادداشت کنید، و در زمانهای مختلف بسته به احساسی که دارد، میزان عصبانیتش را با اعداد دماسنج نشان دهید.
- برنامه آرام سازی: بستهای آرامش بخش از موردعلاقههای فرزندتان درست کنید و در زمان عصبانیت به دستش بدهید.
علت خشم در کودکان
خشم در کودکان دلایل گوناگونی دارد، عموما کودکانی که همیشه بدخلاقاند، حوصله ندارند، زیاد صحبت نمیکنند، قاطی همسالان نمیشوند و فوران خشم دارند، با یک اتفاق ناخوشایند دیشه دار درگیر هستند. پیشنهاد میکنم این مقاله را هم بررسی کنید: زود عصبانی شدن مردان
از جمله این اتفاقها میتوان ناراحتی ناشی از طلاق والدین، معرض قلدری همسالان قرار گرفتن، غم از دست دادن یکی از والدین و عزیزان و سابقه ضربه روحی در گذشته را نام برد.
همچنین ممکن است عواملی مثل کم طاقتی کودک در شرایط سخت و مشکل سلامت روانی مثل استرس و افسردگی دلیل اصلی نبود کنترل خشم در کودکان باشد.
علت حرص خوردن کودک
حرص خوردن برای همه ما در هر سنی و با هر شرایطی وجود دارد، با این تفاوت که یک کودک یک ساله برای غذا عصبی میشود و یک فرد بالغ برای چیزی مثل پنچر شدن ماشین، هر کدام از اینها به یک اندازه قانع کننده هستند.
برخی از کودکان همیشه با حرص رفتار میکنند، بیقراری دارند و حرص خود را با لجبازی، گاز گرفتن، حرف گوش ندادن، و گاها آسیب زدن به خود، دیگران و اشیا نشان میدهند.
دلیل این حرص خوردنها را میتوان تنبیه سخت، مشاجرات خانوادگی، الگوی نامناسب، سرزنش و ناکامی در انجام کارها دانست. حرص خوردن کودک تا جایی که رفتار غیر معقولی نداشته باشد کاملا طبیعیست و نیازی به نگرانی نمیباشد.
کارگاه کنترل خشم کودکان شکوه یوسفی
شما برای کنترل خشم کودک خود میتوانید علاوه بر مشاوره با روانشناسان، خواندن مقالهها و کتابهای آموزشی از دورههای کنترل خشم استفاده کنید. کارگاه کنترل خشم کودکان خانم شکوه یوسفی به صورت آنلاین ارائه شده و شما عزیزان میتوانید در هر شهر و کشوری از آن بهرهمند شوید.
حتما این کتاب را بررسی کنید: کتاب تربیت بدون فریاد
در این دوره به تمامی موارد کنترل خشم در کودکان و گفت و گو موثر با آنها به شکل گستردهای پرداخته شده است.
این دوره پشتیبانی نیز دارد، و بعد از شرکت در این کارگاه همچنان پرسش بیپاسخ و یا مشکلی در رابطه با کنترل خشم کودک خود داشته باشید میتوانید از مشاوران حاضر در مجموعه کمک بگیرید.
کنترل خشم در کودکان و نوجوانان
کنترل خشم در کودکان و نوجوانان همیشه یک دغدغه جدی برای والدین می باشد. اگر فرزند شما کنترل خشم را در کودکی یاد نگیرد ممکن است در نوجوانی شما با رفتارهای شدیدتری روبهرو شوید.
نوجوانانی که کنترل کافی روی خشم خود ندارد، رفتارهایی مثل بیاحترامی به بزرگتر، کتک کاری، گوش نکردن به سخن والدین، فحش و ناسزا و… را از خود نشان میدهند.<<علت جیغ زدن کودکان چیست؟>>
در سنین نوجوانی ترشح برخی هورمونها ممکن است باعث تشدید این رفتارها گردد. شما عزیزان میتوانید با تغییر محیط متشنج، تعارف آب، بخشیدن آنها، گفتن عواقب کارهایشان و دادن فضایی آرام برای فکر کردن بر رفتارهایی که دارند به کنترل خشم آنها کمک کنید. در موارد حاد بهتر است از یک روانشناس متخصص کمک بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید