آموزش دستشویی رفتن به کودکان

آموزش دستشویی رفتن به کودکان
یکی از دردسرهایی که خانوادهها بعد از فرزند آوری با آن دست و پنجه نرم میکنند آموزش دستشویی رفتن به کودکان است. قطعا شما نیز در سنین ۲ تا ۳ سالگی فرزندتان تا روزی چند بار هم شستن و آبکشی فرش و کف خانه را برای کارخرابیهای او تجربه کردهاید.
تمام اینها دورانی دارد که میگذرد، تنها چیزی که میماند تاثیرات نوع و نحوه آموزش شما در زندگی کودک است. در ادامه بیشتر به مسئله آموزش دستشویی رفتن به کودکان میپردازیم.
سن مناسب آموزش استفاده از دستشویی به کودکان
از مهمترین پیش نیازهای آموزش استفاده از دستشویی برای کودکان میتوان به رشد ذهنی، توان کنترل مثانه، شرایط فیزیکی، درک از تواناییها و تمایل به دستشویی رفتن در آنها اشاره کرد، که تمام این موارد زمانی که کودک به سن درست برسد اتفاق میافتد. عموما دختران تا ۲۹ ماهگی و پسران تا ۳۱ ماهگی به پوشک نیاز دارند، پس رده سنی ۲ تا ۳ سال بهترین زمان آموزش دستشویی رفتن به کودکان است.
پیشنهاد میکنم حتما مشخصات این دوره را بررسی کنید: از پوشک گرفتن کودک
راههای آموزش استفاده از دستشویی به کودکان
آشنایی والدین با راههای آموزش استفاده از دستشویی به کودکان موجب میشود تا آنها بتوانند راحتتر و سریعتر از دردسرهای این دوران گذر کنند، برای اطلاع از این راهکارها مطالب زیر را مطالعه نمایید.
به فرزندتان اجازه دهید شما را در زمان استفاده از توالت نگاه کند
بخش بزرگی از آموزش و یادگیری کودکان در مسائل مهم زندگی به تقلید آنها از والدین بستگی دارد. اجازه دهید تا کودک چند بار شما را در حین دستشویی کردن و استفاده از توالت نگاه کند، تا یک زمینه کلی برای شروع آموزش داشته باشد.
ترس و تردیدی برای دیده شدن اندام خصوصیتان توسط کودک نداشته باشید، چون لازم نیست کودک جزئیات را ببیند.
به این موضوع به یک دید منطقی برای آموزش کودک نگاه کنید. بهتر است این کار را والد همجنس برای کودک انجام دهد، یعنی دختر از مادر و پسر از پدر تقلید کند. گاهی اوقات کودک خودش اصرار میورزد تا شما را حین ادرار کردن ببیند، شرایط را برای او مهیا کنید و به سوالات او پاسخ درست و آگاهانهای دهید.
مثلا اگر کودک پرسید چرا باید نشسته دستشویی کنیم؟ به او بگویید برای اینکه خسته نشویم و دستشویی کثیف نشود.
سن شروع پرسش مسائل جنسی در کودکان
برای او هدیههایی جذاب تهیه کنید
برای فرزندتان بر اساس علاقهمندیهایش هدیههای کوچک اما هیجان انگیزی را از قبل تهیه و در خانه نگهداری کنید، تا زمانی که او توانست ادرارش را کنترل کند و به شما اطلاع دهد که دستشویی دارد، آن را به عنوان یک پاداش تشویقی به او بدهید.
با تشویق و هدیه دادن کودک برای انجام دوباره این کار ترغیب میشود.
کتابهایی مرتبط با آموزش دستشویی رفتن کودک خریداری کنید
امروزه در فروشگاههای اینترنتی کتاب، کتابهای بسیاری را در زمینه آموزش دستشویی به کودکان مشاهده میکنید.
برخی از این کتابها، کتابهای آموزشی برای والدین است و برخی دیگر کتابهای کودکانهای است که کودک را با داستانی جذاب در مسیر آموزش و یادگیری دستشویی رفتن قرار میدهد.
برایش سرگرمی به وجود بیاورید
سعی کنید به آموزش خود کمی زرق و برق اضافه کنید تا آموزش دستشویی رفتن کودک دلبندتان سرگرم کننده باشد.
مثلا میتوانید از رنگ غذای آبی داخل لگن او استفاده کنید، و یا قفسه کوچک و مرتبی را در کنار دستشویی قرار دهید و با کتابها و اسباب مورد علاقهاش پر کنید تا کودک در زمان دستشویی کردن سرگرمی داشته باشد.
صندلی مخصوص آموزش استفاده از توالت را برای کودکتان خریداری نمایید
یکی از بهترین ایدههای آموزش دستشویی رفتن به کودکان استفاده از صندلی دستشویی است. خریدن یک صندلی مخصوص با رنگ دلخواه کودک میتواند او را برای رفتن به دستشویی ترغیب کند.
برای آشنایی کودک با محیط دستشویی، از شوخی و خنده استفاده کنید و هرگز کودک را در شرایطی که معذب است و ترس دارد قرار ندهید. این صندلی به کاهش انقباض اندامشان نیز کمک میکند.
گاهی اوقات کودک را بدون پوشک نگه دارید
گاهی اوقات در طول دوره آموزش کودک را زمانی که تازه دستشویی کرده در خانه بدون پوشک و با یک لباس راحت نگه دارید. احساس سبکی و راحتی که کودک در زمان نداشتن پوشک تجربه میکند او را برای اعلام نیاز به دستشویی ترغیب میکند.
زمانی که کودک پوشک ندارد حواستان به علائمی مثل چسباندن پاها، تاب خوردن و بالا پایین پریدن کودک باشد، این علائم به تشخیص زمان دستشویی داشتن کودکان کمک میکند.
نبایدهای آموزش دستشویی رفتن به کودکان
نبایدهای آموزش دستشویی رفتن به کودکان حرفها و رفتارهای اشتباهی هستند که هرگز در طول مسیر آموزش دستشویی رفتن به کودکان نباید از آنها استفاده شود.
حتی وقتی که کودک باز هم شما را ناامید کرده و باعث کار خرابی و کثیف کاری جدیدی شده است.
کودک را هول نکنید
کودک را در زمان دستشویی کردن تکان ندهید و حالت نشستن و ایستادنش را تغییر ندهید چون کودک در این شرایط هول میکند، هیجان زده میشود و از حضور دوباره در چنین شرایطی سر باز میزند.
کودکان برای اجابت مزاج به آرامش نیاز دارند، شما با نگاهی مهربان و عبارات و کلماتی کوتاه میتوانید این آرامش خاطر را به او بدهید.
از تنبیه و سرزنش او خودداری کنید
تحت هیچ شرایطی کودک را به زور به توالت نبرید و هرگز او را را تهدید، تنبیه و سرزنش نکنید. کودک را مجبور نکنید بیشتر از ۵ تا ۷ دقیقه در حالت نشسته در توالت بماند.
لباس سخت و جذب تن او نکنید تا برای درآوردن آن استرس نگیرد. هرگز او را با دیگر کودکان مقایسه نکنید. او را با کلماتی مثل بد بود و کثیف خطاب نکنید.
پیشنهاد من به والد آگاه: <<کتاب تربیت بدون فریاد>>
مشاور آموزش دستشویی رفتن به کودکان
برای کاهش نگرانیهای خود بهتر است از یک پزشک حاذق و با تجربه در زمینه فرزند پروری کمک بگیرید.
روانشناس خانم شکوه یوسفی میتواند در این مسیر پر پیچ و خم کنار شما باشد و با آموزش و ارائه دورهها و راهکارهای لازم شرایط را برای شما وفرزندتان آسان سازد.
دیدگاهتان را بنویسید